Sunday, November 25, 2007

Vaata kindlasti: "Bomb it" (E 21.00 Kinomajas)

Grafiti – sellest räägib Jon Reissi dokumentaalfilm “Bomb it” (USA 2007), mis hõlmab enda alla grafitit 1970. aastast kuni tänapäevani. Filmis intervjueeritakse erinevaid grafitikunstnikke (kusjuures mõnesid neist oli filmitiim veennud kolm aastat, et nad annaksid intervjuu) ja käiakse nendega koos maalimas.

Tegevus toimub São Paulos, Amsterdamis, Barcelonas, New Yorgis, Los Angeleses jne. Grafitifilmist saab teada palju ka uut ja huvitavat – näiteks seda, mis asi on tagimine või milleks kutsutakse bombimist, millega on seotud ka filmi pealkiri.

Ka esimesel seansil viibinud autor ise ütles, et filmi põhipoint on, et “fight against the system” ehk siis põhimõtteliselt “bomb everything that belongs to the city” (eesti keelde võiks ehk tõlkida: pommita kõiki linnaasutusi, mida peavad ülal maksumaksjad).

Soovitan seda kindlasti vaatama minna, sest see on väga huvitav film grafitikunstist ja grafitikirjutajate elust, kes riskivad kogu aeg kas siis eluga või vangiminekuga, ronides suure reklaamplakati otsas või värvides üle ühistransporti.


Kristjan Kiik

No comments: