Monday, November 26, 2007

"Sõprus"

Film on valminud Eesti ja Soome koostöös. Noored, kes filmis näitlesid said ise süžee eelnevalt paika panna. Filmitud on ta käsikaameraga, mis annab teatud hetkedel palju juurde.

Põhiliselt keskendutakse noorte vaba aja veetmisele. Üksikult tuntakse end halvasti ja ebakindlalt, kuid sõprade seltskonnas ollakse julgemad ja aktiivsemad. Teatud tegelasi tutvustatakse alguses vaatajale üksikult ja alles siis viiakse kokku.

Peamine tegevus toimub Viru Keskuses ja vanalinnas. Igavlevad noored, kellel vaba ajaga mida teha pole ronivad kusagile Toompea juures olevale vallile ja lesivad seal kuni tüdivad. Vahepeal juuakse, satutakse kusagile Koplisse ja siis minnakse jälle oma eluga edasi. Viru keskuses kõnnitakse ringi ja istutakse tülpinud nägudega pinkidel. Kui kaks noortekampa kohtuvad tahetakse minna keskuse katusele nalja tegema. Tihtipeale ei lõpe sellised läbi mõtlematud ja suurest igavusest tulnud ideed just kõige positiivsemalt. Nii ka seekord. Kampadevaheline väikene tüli aga klaaritakse kiiresti ja juba võetakse koos uus „nali” ette.

Noorte päev lõppebki Viru Keskuse juurest laiali minekuga.

Filmil on väike kritiseeriv alatoon Viru Keskuses ja mujal linnas „hängimise” suunas.


Liis Reiman

No comments: