Wednesday, November 28, 2007

Minu ühed ja ainsad

Lugu noormehest, kes otsib seda ühte ja õiget Budapesti linnatänavatel, baadrides ning igal pool mujal. Lugu noormehest, kellel on tüdruk, kuid elu suhtekoomika/traagika pole kunagi lihtne. Sama mees, kaks erinevat lugu. Filmi režissöör Gyula Nemes on ise öelnud, et ta film on paljuski autobiograafiline. See on ka põhjus, miks ta tegi selle filmi nii nagu elu on. Ilma ilustamata, pikalt millessegi süvenemata, vahetult ning otse.Tuleb öelda, et need on tõesti sõnad, mis iseloomustavad seda filmi kõige paremini.
Palju näeb kaadreid ühe suurlinna juurde kuuluvast- hetked metroos, rongis, purskkaevu(s), tänavail ja baarides. Väike põige Budapesti ning seal elavate inimeste ellu.
Ekraanil nähtav on tempokas, kaadrid vahetuvad välgukiirusel (76 minutilise filmi ajal toimub 4500 cut'i) ning muusika taustal on ülimalt tore. Filmis on hetki, mis on tõeliselt meeleolukad (minge ise sõitvasse bussi käes virn raamatuid- vaadake, mis juhtub) ning ka hetki, mis panevad suure segaduse tõttu õlgi kehitama.
See film, kas meeldib või mitte. Mina aga usun, et filmi lõpus peataegelast sõidutavasse taksosse oleks meil kõigil vahest tahe sisse istuda.
Film "Minu ühed ja ainsad" on täielik emotsioonide, tegevuse ja filmikaadrite virvarr, mille nägemiseks peate jalad selga võtma neljapäeval, 29.11 kell 21.00.

Kadri Kuusk

No comments: