Sunday, November 25, 2007

Liim (26.11 kell 19.00 Kinomajas)

Kujutlege, et elate keset Argentiina kõrbe. Te olete teismeline ning teie perekonnaelu ei ole just meelakkumine. Pidevalt on kohutavalt palav ning teid ei lasta segastel põhjustel ühisbasseini ujuma. Ümbrus on trööstitu ja tühi ning igavust on palju. Te otsite sellest kõigest midagi, mis läheks teile korda.

Selles filmis näete, kuidas nooruk Lucas taolise olukorraga toime tuleb. Ta veedab aega oma sõbra Nacho ja sõbranna Andreaga. Lucase ajaviidete hulka kuuluvad nii liimi nuusutamine, bändi tegemine kui ka seksuaalsed eksperimendid. Teoses ei arvustata kedagi ning me oleks nagu kutsutud vaatlema kolme noore elu.

Pilti iseloomustavad käsifilmitud kaameratöö ning tavapärasest erinev pildikeel. Film võib paljudele mitte meeldida, sest puudub otsene "lugu". Päris õiget stsenaariumi filmil polnudki ning põhimõtteliselt kogu tekst on improvisatsioon.

Soovitan filmi kõigile, kes tahavad näha midagi tavapärasest teistsugust. Lihtsalt vaatlust teismelise olemusse, nende tavapärasesse ellu, kust ei puudu eneseotsingud, igavuse peletamine, maailma avastamine ning lihtsalt olelemine.

Kadri Kuusk

No comments: