Thursday, November 29, 2007

"See on Inglismaa" (R 19.00, Kinomajas)



This Is England” räägib skinheadluse algaegadest 1980ndatel. Skinheadid ei olnud alguses rassistlikud ja neonatsistlikud - nad oli tavalised töölisnoored, kes kuulasid reggaet ja ska’d ja veetsid koos vaba aega.

Film rääkis 12aastasest Shaunist, keda kiusati koolis. Ta otsustas liituda skinheadide kambaga ja tal õnnestus endale sealt sõbrad leida. Kõik oli tore seni, kuni vanglast vabanes Combo - rassistlik ja võõravaenulik skinhead. Punt läks pooleks, kuna mõned ei olnud Combo ideaalidega nõus (nt vihkas ta ühte mulatti ja noris teda ja lõpuks peksis ta surnuks).

Kuigi tavaliselt ei vaata ma eriti draamasid, suutis see film silmad ekraanil hoida kogu aeg. Filmi tugevatest külgedest võiks kindlasti esile tõsta Combot mänginud näitleja Stephen Grahami, kes suutis väga usutavalt näidelda ja sobis pahaks tegelaseks ülihästi. Samuti oli filmi story väga usutav ja minu arust oleks see lugu võinud vabalt ka päriselt juhtuda. Film pani mõtlema, et miks on nad siiski tänapäeval sellised? Film on võitnud ka kolm auhinda, sealhulgas British Independent Film Awardi auhinna kategoorias Best British Independent Film.

Kristjan Kiik

No comments: