Thursday, November 29, 2007

"Breakout" (30.11 kell 21.00 Kinomajas)

„Breakout” on film, mis jahmatab vaatajaid oma karmi reaalsusega. Ilma ilustamata näidatakse publikule „breikarite” ööelu ja nende suhteid „hõumidega”. Valget aega filmis peaaegu ei olegi, nii otseses kui ka kaudses mõttes. Maailm, milles elatakse, on täis vägivalda, rivaalitsemist ja kättemaksu. Teiste inimeste abist keeldutakse, sest umbusaldus kuulub elustiili juurde. Linateos näitab ka „kõvade meeste” nõrku külgi. Oluline on, et film mõjub kohati isegi šokeerivalt.

Olgugi, et enamus tegevustikust leiab aset kinnises asutuses, ei jäeta kahe silma vahele filmi lahutamatut osa – tantsu. See, mida vaatajale näidatakse on vaatamist väärt ja emotsioonidest tulvil.

Film on mitmekülgne selle poolest, et saja minuti jooksul jõutakse kogeda rõõmu, kurbust, viha, õudu ja kaastunnet. Huumorikillukesed, mis tegelikult ei olegi naljakad, vallandavad ka keset negatiivsust hetkelise naeru.

Selle tõestuseks, et film tõesti väga hea on, kõlas lõpus tugev aplaus ja rõõmuhüüded. „Breakout” on väärt linateos, mida maha magada ei saa!


Liis Reiman

No comments: